Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2008 12:33 - Народопсихологията ни граничи с народопараноя
Автор: iadosan Категория: Политика   
Прочетен: 568 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 02.10.2008 12:47


Прави каквото трябва – ще стане както винаги
от Калин Руменов

Надявахме се да имаме bg ФБР. Но се получи съветско ФСБ. Похарчихме 10 млн. лв. за независими празници. Но няма да инвестираме и 1000 от тях в полицай, опазил знамето от цигани. 
Премиерът обеща на немски осъдени Маргини. Но пропусна селския им футболен дебют като публика и нападател. 

Нямаме собствено обяснение за сбърканата ни менталност. И трябва да използваме вносно. Руснаците в същите случаи казват – Направихме каквото трябва, получи се както винаги. Получи се лайнян пастет от добри намерения. Които мажем на филия, защото нещо трябва да се закусва. 

Станишев е добър народопсихолог. Което би било чудесно, ако народопсихологията ни не граничи с народопараноя. Тънката бразда заличава разликите между премиер и квартален конспиратор.
 И пропуска нови доказателства за липсващо корпоративно възпитание. То вече е описано по белите полета на трудовата книжка, но продължава да се дописва. 
Премиерската версия за съмнителния проект ДАНС=ФБР=ФСБ е като зазубрена от комикс за възрастни. 
Някой иска да направи мръсно. Не знаем кой, но много иска. 
Пионерският наивитет, с който се обясняват терористичните имиджови атаки срещу агенцията, я неглижира до безполезност. 
След като ДАНС не може да опази доброто име на собствения си задник и да открие изнасилвача му – какво всъщност може. 
Вероятно да възпитава внуците си на добродетели. 
Петко Сертов е възможен почтен човек. 
Но Станишев му създава отвратителна трудова характеристика с оправданието, че някой в агенцията работи зад гърба му. 
Преведено на офис или заводски език означава – мениджърът и бригадирът са пичове, но staff-ът и заварчиците бачкат на черно от 8 до 5. В класическите компании тогава изкарват дивана от офиса на бригадира, за да не спи в работно време. Може да е голям пич, но това не го прави по-малък заплес. После го пенсионират, за да възпита внуците си на почтеност. 

Единственият разумен корпоративен глас, който се чу без подслушване, е на прибързано квалифицирания от медийната истерия като „предател” Владимир Писанчев. 
Алибито му, че не може да се подслушва тайно от шефа, е по-логичният контрапункт на Станишевата народопараноя. За Писанчев обаче ще остане усещането за преебаност от най-високо ниво.

Същите чувства имат и малките селски полицаи. 
Наказаното ченге Чавдаров от Бояджик е кулминацията по честванията на Независимостта. Неговата циганска глоба е 0,0001% от бюджета за празниците. Но няма да бъде платена от държавата. На нея й дреме на левичарския клитор кой пречи на циганите да претопят българското знаме. 
Утре с него циганин ще си избърше задника. И после ще осъди държавата в Страсбург, че е получил хемороиди. 
Като винаги ще може да разчита на дупедавци, свидетелстващи за изкривения растеж на лайняния му косъм. Този път искрено ми е мъчно за ченге. И ми се досира от лицемерието на системата. Която, разчитайки на цигански свидетели, разтури катуна на всички останали. 

Няма по-точна социология за сбърканата ченгеджийска система от свидетелската амнезия за пребития Огнян Стефанов. Няма и по-голямо унижение социологът, признаващ резултата, да е шефът на ченгетата. Михаил Миков опитва да се държи като министър в нужда, но прилича на готвач. Оплакващ се, че никой не поръчва мусаката му, защото подозира в нея покълнали картофи и превъзходна улична кайма. 
Особено важните свидетели обикновено умират от инфаркт. И никой не им прави аутопсия. Така изчезна свидетел срещу Маргините. И го направи съвсем скоро, за да сме го забравили. Кой ще свидетелства пред държавата, след като знае, че тя ще го изпорти и погребе, без да е сигурна как точно е умрял. А после ще отиде с джип на мач. 
Станишев трябва да е склеротик или паранормален шарлатанин. Ако е забравил пророчеството си пред Bild, че Маргините ще бъдат осъдени. Две години по-късно това е възможно само ако са уговорили селско първенство и са заложили на точен резултат 2:5. 

Най-сигурният залог на развитие в големия български мач е за добри намерения до полувремето. И осиране в края. Ако не харесвате руски клишета, направете американски плакат и с него "Посрещнете премиера на най-корумпираната държава в Европа". Може да добавите още – най-ретро службите, най-селския футбол и най-независимото циганско правосъдие.

http://www.novinar.net/?act=news&act1=det&stat=left&sql=Mjc2MTsyOQ==&mater=Mjc2MTs5MA==



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iadosan
Категория: Политика
Прочетен: 76869
Постинги: 52
Коментари: 19
Гласове: 362
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930